• WOK ŻELIWNY z POKRYWĄ 31cm KRISBERG KS-2561

Symbol: KS-2561

Bardzo ciężki WOK ŻELIWNY z pokrywą ?31cm 

Brak towaru
99.53
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 3
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 3
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier 14.5
Kurier (Pobranie) 17.5
Dostępność Brak towaru
Waga 4.5 kg
Zostaw telefon

Bardzo ciężki WOK ŻELIWNY z pokrywą Ø31cm firmy KRISBERG / KINGHOFF
Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę.
Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze (oksydowanie). Powierzchnia oksydowana zmniejsza podatność na rdzewienie.
Wyrób pasuje również do wszystkich rodzajów kuchni, a także kuchenek indukcyjnych .
 

Rozmiar: Ø31cm x 8.3cm

 

Średnica całkowita z raczkami 37 cm / wewnątrz 31 cm 
Wysokość 8.5 cm

Średnica podstawy 12 cm
Waga 3.6 kg


  

 

Zasady użytkowania:

Myć tylko ręcznie (nie myć w zmywarce)

Przed użyciem spłukać i wysuszyć.

Po użyciu umyć używając szczotki.

Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.

Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.

Nie przechowywać żywności.

Naczynie nie jest nierdzewne - oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.

 

Naczynia żeliwne doskonale magazynują ciepło co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie używania innych naczyń. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw w naczyniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.

 

Dane producenta

R-K ROYAL KITCHEN JITENDRA AHUJA
ul. Al. Krakowska 2
05-090 Sękocin Nowy
Poland

krisbergagd@gmail.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie