• TERMOMETR DO MIĘSA 0-120C KiNGHOFF KH-3697

Symbol: KH-3697

Termometr do pieczenia mięsa KINGHOFF.

15.79
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 3
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 3
Paczkomaty InPost 11.99
Kurier 13.5
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14.9
Kurier (Pobranie) 16.5
Dostępność Duża dostępność
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167

Zostaw telefon

Termometr do pieczenia mięsa KINGHOFF.

Specyfikacja:

- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.

- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.

- Dokładność potwierdzona certyfikatem.

- Średnica tarczy ok. 5cm.

- Długość całkowita ok. 14cm.

- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.

 

Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.

Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:

wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
potrawy regenerowane - min. 75° C;
potrawy przechowywane - min. 63° C.

Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie