• PATELNIA ŻELIWNA 30cm KiNGHOFF KH-1009

Symbol: KH-1009

Bardzo ciężka PATELNIA ŻELIWNA Ø30cm z odkręcaną rączką firmy KINGHOFF

108.01
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 3
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 3
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier 14.5
Kurier (Pobranie) 17.5
Dostępność Duża dostępność
Waga 4 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167

Zostaw telefon

Bardzo ciężka PATELNIA ŻELIWNA Ø30cm z odkręcaną rączką firmy KINGHOFF 
Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę.
Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze (oksydowanie). Powierzchnia oksydowana zmniejsza podatność na rdzewienie.
Dno gładkie. Rączka drewniana, przykręcana.
Wyrób pasuje również do wszystkich rodzajów kuchni, a także kuchenek indukcyjnych .
 

Rozmiar: Ø30cm x 6.5cm
 

 

Zasady użytkowania:

Myć tylko ręcznie (nie myć w zmywarce)

Przed użyciem spłukać i wysuszyć.

Po użyciu umyć używając szczotki.

Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.

Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.

Nie przechowywać żywności.

Naczynie nie jest nierdzewne - oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.

 

Naczynia żeliwne doskonale magazynują ciepło co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie używania innych naczyń. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw w naczyniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.

 

Dane producenta

PRAJO Sp. z o.o. Spółka Komandytowa
Aleja Katowicka 60
05-830 WOLICA
Poland

885209555
sklep@prajo.eu

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie