-
PATELNIA MARMUROWA Z WKŁADEM DO JAJEK 20CM KINGHOFF KH-1806
Patelnia 20 cm z powłoką marmurową z dodatkowym wkładem do smażenia jajek firmy KINGHOFF
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 3 |
Dostępność | Duża dostępność 87 szt. |
Waga | 2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5908287218062 |
Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167
Zostaw telefon |
Patelnia z dodatkowym wkładem do smażenia jajek o średnicy 20 cm firmy KINGHOFF wykonana ze stali nierdzewnej pokrytej marmurową powłoką nieprzywieralną. Praktyczne wgłębienia wykończone powłoką nieprzywierającą są łatwe w czyszczeniu i pozwalają w łatwy sposób usmażyć jajka z małą ilością tłuszczu lub ugotować jajka w koszulkach. Po wyjęciu wkładu patelnia spełnia tradycyjna funkcję.
Cechy:
- Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
- Marmurowa powłoka nieprzywieralna
- Dno akutermiczne doskonale przewodzące ciepło.
- Nadaje się do gotowania na wszystkich kuchenkach elektrycznych, gazowych, szklanych i ceramiczno-halogenowych indukcyjnych.
- Łatwo można zrobić pyszne jajka w koszulce.
- Może być używana oddzielnie jako zwykła patelnia do smażenia.
- Łatwa w czyszczeniu.
- Można myć w zmywarce.
- W zastawie wkład do jajek na 4 szt. (4 x 70ml) z powłoką nieprzywieralną.
Wymiary:
- Średnica: 20 cm
- Wysokość: 5,5 cm
INSTRUKCJA:
1. Wyjmij tacę-wkładkę z patelni.
2. Opcjonalnie: Posmaruj pojemniki masłem lub oliwą.
3. Dodaj 1,5 cm wody, gotuj na średnim ogniu, unikaj wysychania.
4. Delikatnie umieść tacę z pojemnikami na patelnię, podgrzej. Rozbij jajko do każdego pojemnika. Uważaj, by nie przebić żółtka. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu.
5. Gotuj do pożądanego stopnia. Brak cieknących białek oznacza gotowość. Dla miękkiego żółtka: 5 minut (duże jajka); 4 minuty (średnie). Dłużej dla twardszych żółtek.
6. Wyłącz palnik, ostrożnie zdejmij patelnię.
7. Wyjmij jajka ze szpatułką, dopraw solą i pieprzem, podawaj.