• PATELNIA GRILLOWA ŻELIWNA 26cm KRISBERG KS-2555

Symbol: KS-2555

Ciężka żeliwna patelnia grillowa o wymiarach 24 x 24cm

70.91
SZT Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 3
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 3
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier 14.5
Kurier (Pobranie) 17.5
Dostępność Duża dostępność
Waga 3.5 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167

Zostaw telefon

Ciężka żeliwna patelnia grillowa o wymiarach 26 x 26 x 3.5cm

Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę. Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze.
Powierzchnia została dodatkowo oksydowana co zmniejsza podatność na rdzewienie.
Wyposażona w odkręcaną rączkę ułatwiającą przechowywanie oraz umożliwiającą używanie w piekarniku.
Wyrób pasuje również do wszystkich rodzajów kuchni, a także do płyt indukcyjnych.

W równomiernym rozprowadzaniu ciepła kryje się największa tajemnica patelni żeliwnych. Patelnie doskonale magazynują ciepło co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Patelnie żeliwne mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie używania patelni teflonowych. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw na patelniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.
  

 

Zasady użytkowania:

 

Myć tylko ręcznie (nie myć w zmywarce)

Przed użyciem spłukać i wysuszyć.

Po użyciu umyć używając szczotki.

Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.

Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.

Nie przechowywać żywności.

Naczynie nie jest nierdzewne - oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie