• KAMIEŃ DO PIECZENIA PIZZY KORDIERYTOWY 33CM + STOJAK KLAUSBERG KB-7788

Symbol: KB-7788

Kamień kordierytowy do pieczenia pizzy o średnicy 33 centymetrów w zestawie ze stojakiem.

54.06
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 3
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 3
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier 14.5
Kurier (Pobranie) 17.5
Dostępność Duża dostępność
Waga 4 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167

Zostaw telefon

Kamień kordierytowy do pieczenia pizzy o średnicy 33 centymetrów w zestawie ze stojakiem.


Za pomocą tego kamienia do pizzy można przygotować pyszny domowy specjał rodem z Włoch. Pizza na tym kamieniu wypieka się doskonale. Pozwala on skrócić czas wypieku i znacząco wpływa na smak upieczonego ciasta.

Kamień wykonany jest z kordierytu - materiał charakteryzujący się świetnym przewodzeniem ciepła i wysoką odpornością na zmiany temperatur. Używając tego kamienia pizza piecze się równomiernie i ciasto jest przyjemne i kruche. Przy tym sposobie pieczenia pizza staje się zbliżona do wypiekanej w profesjonalnym piecu do pizzy.

Kordierytowy kamień wykonany jest z minerału o nazwie kordieryt, który jest szczególnie odporny na zmiany temperatury. Kamień ten doskonale rozprowadza ciepło i jest wytrzymały na termiczne wstrząsy, co przekłada się na bezpieczeństwo podczas pieczenia pizzy. Właściwości kordierytu sprawiają, że kamień ten jest dobrym wyborem dla osób, które szukają efektywnego i niezawodnego narzędzia do pieczenia. Nadaje się także do przygotowywania ciasteczek, chleba lub bułeczek o jakości restauracyjnej.

Odpowiednio używany posłuży przez długi czas i z pewnością zadowoli wszystkie osoby które będą z niego korzystać.

W zestawie znajduje się kamień do pieczenia oraz stojak z chromowanego drutu.

Nie nadaje się do mycia w zmywarce.

Średnica: 33cm

 

Instrukcja używania kamienia do pizzy:

1. Przed pierwszym użyciem kamienia do pizzy umyj go dokładnie ciepłą wodą. Osusz go całkowicie czystym ręcznikiem. Rozgrzej piekarnik do żądanej temperatury przez ok. 30 minut przed użyciem kamienia do pizzy.  

2. Używając kamienia do pizzy, umieść kamień do pizzy bezpośrednio na ruszcie piekarnika, upewniając się, że znajduje się na środku piekarnika, aby zapewnić równomierne rozprowadzanie ciepła. Gdy piekarnik i kamień do pizzy osiągną żądaną temperaturę, ostrożnie wsuń pizzę na kamień za pomocą łopatki do pizzy lub płaskiej blachy do pieczenia.
Piecz pizzę przez zalecany czas, obracając ją w połowie czasu pieczenia, aby zapewnić równomierne pieczenie. Obserwuj pizzę, aby uniknąć przypalenia, przepieczenia.

 

Czyszczenie i przechowywanie:

 

1. Po użyciu poczekaj, aż kamień do pizzy całkowicie ostygnie przed wyjęciem z piekarnika. Wytrzyj kamień do czysta wilgotną szmatką lub ręcznikiem papierowym, usuwając wszelkie resztki jedzenia. Nie używaj detergentów ani ściernych środków czyszczących, ponieważ mogą one uszkodzić powierzchnię kamienia.  Przechowuj kamień do pizzy w suchym, dobrze wentylowanym miejscu, aby zapobiec gromadzeniu się wilgoci, która może prowadzić do pękania.  

2. Unikaj wystawiania kamienia do pizzy na bezpośredni przepływ wody lub zanurzania go w wodzie, ponieważ może to spowodować jego pęknięcie. Różnice temperatur mogą spowodować pęknięcie powierzchni. Nie używaj ostrych ani ściernych narzędzi do kamienia do pizzy, ponieważ mogą one porysować lub uszkodzić jego powierzchnię.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie