-
GARNKI DO GOTOWANIA NA PARZE 22CM 3 ELE. KLAUSBERG KB-7141
3 częściowy komplet garnków do gotowania na parze KLAUSBERG bazujący na garnku 4.0L o średnicy Ø22cm.
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 3 |
Dostępność | Duża dostępność 63 KPL. |
Waga | 3 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902666611413 |
Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167
Zostaw telefon |
3 częściowy komplet garnków do gotowania na parze KLAUSBERG bazujący na garnku 4.0L / Ø22cm. Zestaw wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Wykorzystana stal składa się z najlepszej jakości stopu powszechnie stosowanego w światowej klasy produktach, co gwarantuje jej wysoką odporność na korozję oraz bardzo dobrą wytrzymałość. Zastosowany materiał umożliwia szybkie podgrzanie potraw i przez dłuższy czas utrzymuje ciepło.
Produkt przystosowany do gotowania na kuchenkach indukcyjnych, gazowych, elektrycznych, ceramicznych i halogenowych.
Można go bezpiecznie myć w zmywarkach. Zestaw jest łatwy w utrzymaniu czystości.
Garnki posiadają nienagrzewające się uchwyty.
Dno akutermiczne, 5-warstwowe.
Pokrywka w zestawie.
Akutermiczne dno garnka posiada specjalną warstwę aluminiową, która ułatwia magazynowanie oraz równomierne rozprowadzanie ciepła. Ścianki garnka nagrzewają się dużo wolniej niż dno, co umożliwia właściwą cyrkulację wilgotnego powietrza wewnątrz garnka, pozwalając na gotowanie w temperaturze niższej od temperatury wrzenia. Takie warunki termiczne pozwalają zachować w potrawach minerały, witaminy i wartości odżywcze. Pokrywa szczelnie przykrywa wkłady, tak aby para wodna nie wydostawała się na zewnątrz ale skraplała do wewnątrz garnka.
Skład zestawu:
- 1 x garnek bazowy 4,0L / Ø22 x 11cm
- 1 x wkład parowy
- 1 x szklana pokrywa
Zestawy do gotowania na parze zalecane są dla wszystkich którzy chcą się zdrowo się odżywiać w ramach diety niskotłuszczowej, dla mających problemy z przewodem pokarmowym (wrzodowcy, zaburzenia wątroby i trzustki) oraz dla wszystkich pragnących się odchudzić. W porównaniu do innych metod gotowania, ta pozwala na zachowanie naturalnego smaku potraw i prawie wszystkich substancji odżywczych. W ten sposób można gotować mięso, wędliny, warzywa i ryby, bez potrzeby stosowania wody, a także bez dodatków tłuszczowych.