-
GARNEK Z POWŁOKĄ GRANITOWĄ 20cm 2.5L BERLINGER HAUS EBONY MAPLE BH-1705
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 3 |
Dostępność | Brak towaru 0 SZT |
Waga | 1.5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5999056782785 |
Zostaw telefon |
GARNEK GRANITOWY 20cm 2.5L BERLINGER HAUS EBONY MAPLE BH-1705
Garnek wykonany z wysokiej jakości odlewanego aluminium.
Potrójna granitowa powłoka anty-przywierająca.
Uchwyty powlekane silikonem typu SOFT TOUCH o wyglądzie do złudzenia przypominającym drewno.
Garnek można myć w zmywarce.
Przystosowany do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowa, elektryczna, ceramiczna, halogenowa, indukcyjna
System TURBO INDUCTION (bardzo szybkie nagrzewanie naczynia) 35% oszczędność energii.
Cechy:
- 3-warstwowa powłoka granitowa
- Nadaje się do stosowania na wszystkich typach kuchenek
- Turbo indukcja
- Bezpieczne gotowanie i smażenie w temperaturze: -20 do +220 °C
- Przystosowany do zmywarki
- Uchwyty nienagrzewające się
- Eco Friendly - nie zawiera związków PFOA, ołowiu, kadmu.
- Kolor: czarny z uchwytami imitującymi drewno klonowe
Wymiary: O20 x 10.4cm, 2.5L
Powłoka granitowa jest to powłoka teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje większą twardość. Jest twardsza niż teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy zalety naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie zalety teflonu, ale jest bardziej odporna na uszkodzenia, przewyższana w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa powłoka sprawia, że naczynia są wyjątkowo odporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten typ garnków i patelni pozwala również na smażenie przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.
Kompozycja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna umożliwia użytkowanie na kuchni indukcyjnej oraz na wszystkich innych rodzajach kuchni i wykorzystywania najlepszych właściwości akutermicznych odlewanego i kutego aluminium na wszystkich kuchenkach i płytach grzewczych. Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 220°C