-
FORMA TORTOWNICA DO PIECZENIA 26cm BERLINGER HAUS I-ROSE BH-6468
Otwierana, okrągła forma do pieczenia z powłoką tytanową BERLINGER HAUS z linii naczyń I-ROSE
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 3 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5999108410116 |
Zostaw telefon |
Otwierana, okrągła forma do pieczenia z powłoką tytanową BERLINGER HAUS z linii naczyń I-ROSE. Zastosowana powłoka tytanowa jest wyjątkowo twarda, nie rysuje się łatwo, doskonale zabezpiecza przed rdzewieniem oraz przede wszystkim ułatwia proces pieczenia.
Rozmiar: 26 x 6.8 cm
Materiał:
Stal węglowa
Powłoka tytanowa
Kolor: I-ROSE (pudrowy róż)
Cechy:
Elegancki design
Stylowa i funkcjonalna
Tytanowa powłoka nieprzywierająca
Łatwa do utrzymania w czystości
Można myć w zmywarce
Odporna na zarysowania
Przystosowana do bezpiecznego użytkowania w temperaturze do 220°C
Eco Friendly - nie zawiera związków PFOA, ołowiu, kadmu
Naczynia z powłoką tytanową charakteryzuje dobra dystrybucja ciepła, dzięki czemu czas przeznaczony na smażenie czy duszenie pod pokrywą skracany jest do minimum. Tytan to jeden z najbardziej wytrzymałych materiałów, z właściwościami ceramiki. Powłoka tytanowa ceniona jest za trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne, a obróbka termiczna może odbywać się bez konieczności użycia tłuszczu lub z dodawaniem go w ograniczonych ilościach. Największe atuty naczyń z powłoką tytanową to m.in.:
- szybkie i równomiernie nagrzewanie, co sprawia, że ryzyko przypalenia czy niedogotowania potrawy jest niskie, a właściwości termoizolacyjne tworzywa pozwalają długo utrzymać temperaturę, co wpływa na oszczędność energii.
- nieprzywieralność i smażenie beztłuszczowe - patelnia z powłoką tytanową zapobiega przywieraniu jedzenia do powierzchni i nie wymaga stosowania tłuszczu lub znacznie ogranicza jego zużycie.
- W przeciwieństwie do sprzętu z powłoką teflonową, naczynia z powłoką tytanową wyróżnia szczególna odporność na ścieranie i mechaniczne uszkodzenia, które mogą się zdarzyć podczas używania różnych akcesoriów, takich jak szpatułki i sztućce. Nie unikniemy mieszania i obracania potraw przy okazji ich przyrządzania, bo jest to zwyczajnie niemożliwe. Tymczasem nawet najdelikatniejsze akcesoria mogą po czasie zniszczyć powłokę i małe odłamki z powłoki wylądują na naszym talerzu. Stosując naczynia tytanowe, ten problem znika i możemy cieszyć się zdrowym gotowaniem bez obaw o to, że może to być dla nas szkodliwe.