-
FORMA DO PIECZENIA 40X25X6CM Z POWŁOKĄ TYTANOWĄ BERLINGER HAUS ASPEN BH-7649
Forma do pieczenia ze stali węglowej z nieprzywierającą powłoką tytanową 40 x 25.5 x 6cm BERLINGER HAUS z kolekcji ASPEN
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 3 |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 1.5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5999108446924 |
Zostaw telefon |
Forma do pieczenia ze stali węglowej z nieprzywierającą powłoką tytanową 40 x 25.5 x 6cm BERLINGER HAUS z kolekcji ASPEN
Formy do pieczenia ASPEN marki BERLINGER HAUS wykonane są z wysokiej klasy stali węglowej pokrytej wewnątrz powłoką tytanową o bardzo wysokim współczynniku twardości. Produkty z serii ASPEN wyróżniają się szarym kolorem o modnym pastelowym odcieniu. Doskonałe do wypieków pysznych domowych ciast.
Cechy:
- Materiał: wysokiej klasy stal węglowa.
- Powłoka tytanowa zapobiegająca przywieraniu w kolorze szarym.
- Pieczenie przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu i oleju
- Uchwyty z przyjemnymi w dotyku silikonowymi, zdejmowalnymi nakładkami.
- Bezpieczne w temperaturze: -20 do +220°C
- Możliwość mycia w zmywarce
- Kolor: ASPEN (Pastelowy szary)
- Wymiary: 40 x 25.5 x 6cm
Naczynia z powłoką tytanową charakteryzuje dobra dystrybucja ciepła, dzięki czemu czas przeznaczony na smażenie czy duszenie pod pokrywą skracany jest do minimum. Tytan to jeden z najbardziej wytrzymałych materiałów, z właściwościami ceramiki. Powłoka tytanowa ceniona jest za trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne, a obróbka termiczna może odbywać się bez konieczności użycia tłuszczu lub z dodawaniem go w ograniczonych ilościach. Największe atuty naczyń z powłoką tytanową to m.in.:
- szybkie i równomiernie nagrzewanie, co sprawia, że ryzyko przypalenia czy niedogotowania potrawy jest niskie, a właściwości termoizolacyjne tworzywa pozwalają długo utrzymać temperaturę, co wpływa na oszczędność energii.
- nieprzywieralność i smażenie beztłuszczowe - patelnia z powłoką tytanową zapobiega przywieraniu jedzenia do powierzchni i nie wymaga stosowania tłuszczu lub znacznie ogranicza jego zużycie.
- W przeciwieństwie do sprzętu z powłoką teflonową, naczynia z powłoką tytanową wyróżnia szczególna odporność na ścieranie i mechaniczne uszkodzenia, które mogą się zdarzyć podczas używania różnych akcesoriów, takich jak szpatułki i sztućce. Nie unikniemy mieszania i obracania potraw przy okazji ich przyrządzania, bo jest to zwyczajnie niemożliwe. Tymczasem nawet najdelikatniejsze akcesoria mogą po czasie zniszczyć powłokę i małe odłamki z powłoki wylądują na naszym talerzu. Stosując naczynia tytanowe, ten problem znika i możemy cieszyć się zdrowym gotowaniem bez obaw o to, że może to być dla nas szkodliwe.