• EMALIOWANA BRYTFANNA ŻELIWNA 37x21x7CM 3.0L BERLINGER HAUS STRONG MOLD BH-6506

Symbol: BH-6506
211.89
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 3
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 3
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier 14.5
Kurier (Pobranie) 17.5
Dostępność Duża dostępność
Waga 4 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167

Zostaw telefon

EMALIOWANA BRYTFANNA ŻELIWNA BERLINGER HAUS STRONG MOLD BH-6506


Naczynia żeliwne doskonale magazynują i równomiernie rozprowadzają ciepło co powoduje, że potrawy przygotowują się szybciej i nie przypalają się.

Produkty z żeliwa mają dobry wpływ na zdrowie. Poprzez zastosowanie naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ogranicza się ilość szkodliwych substancji które wnikają do jedzenia podczas gotowania.

W naczyniach żeliwnych wydziela się drobna ilość żelaza, pierwiastka niezbędnego do poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. Jest to ogromna korzyść, szczególnie dla osób zmagających się z anemią.

Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze. 

Powierzchnia została poddana procesowi oksydowania, co zdecydowanie zmniejsza podatność na rdzewienie. 

Nadaje się do używania w piekarniku i na wszystkich typach kuchenek, w tym indukcyjnych.

Produkty żeliwne nie nadają się do czyszczenia w zmywarce. Zalecamy mycie ręczne po każdym użyciu, a następnie wytarcie naczynia do sucha i delikatne natłuszczenie.

Odpowiednio używany i konserwowany odwdzięczy się możliwością korzystania przez wiele długich lat.

Naczynia z linii STRONG MOLD, to produkty stylowe i bardzo trwałe.


Wymiary: 37 x 21 x 7cm, 3.0L

 

Zasady użytkowania:

  • Przed użyciem spłukać i wysuszyć.
  • Po użyciu umyć używając szczotki.
  • Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.
  • Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.
  • Nie przechowywać żywności.
  • Naczynie nie jest nierdzewne. Oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie