-
BRYTFANNA ŻELIWNA Z PATELNIĄ GRILL 3.8L 31CM KRISBERG KS-2570
Brytfanna żeliwna 3.8L z pokrywą pełniącą funkcję patelni grillowej firmy KRISBERG
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 3 |
Dostępność | Duża dostępność 143 szt. |
Waga | 10 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903818652018 |
Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167
Zostaw telefon |
Brytfanna żeliwna 3.8L z pokrywą pełniącą funkcję patelni grillowej firmy BRUNBESTE
Naczynia żeliwne to najstarsza i najbardziej szlachetna pomoc w kuchni. Choć wymagają odpowiedniej pielęgnacji - odwzajemniają się umiejętnością wydobywania niepowtarzalnego smaku przygotowywanych w nich potraw.
Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę.
Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze.
Powierzchnia została dodatkowo oksydowana co zmniejsza podatność na rdzewienie.
Pokrywa również w całości wykonana z żeliwa. Uchwyt ze stali nierdzewnej.
Wyrób pasuje do wszystkich rodzajów kuchni także do kuchenek indukcyjnych.
Wymiary Brytfanny:
- pojemność - 3.8L
- wymiary całkowite z uchwytami - 41,5 x 21 x 14,5 cm.
- wymiary brytfanny wewnętrzne - 31,5 x 19,5 x 9,5 cm.
- waga - 6,2 kg.
Wymiary patelni grillowej:
- wymiary z uchwytami - 41,5 x 21 x 4,9 cm.
- wymiary patelni wewnętrzne - 30,5 x 18,5 x 4,5 cm.
Naczynia żeliwne doskonale magazynują ciepło co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie używania innych naczyń. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw w naczyniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.
Odpowiednio konserwowany (natłuszczany) posłuży wiele lat.
Zasady użytkowania:
-
Przed użyciem spłukać i wysuszyć.
-
Po użyciu umyć używając szczotki.
-
Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.
-
Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.
-
Nie przechowywać żywności.
-
Naczynie nie jest nierdzewne. Oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.