• BRYTFANNA ŻELIWNA 4.5L 30cm BERLINGER HAUS STRONG MOLD BH-1963

Symbol: BH-1963

Bardzo ciężka Brytfanna żeliwna 30cm / 4.0L firmy BERLINGER HAUS

Brak towaru
126.14
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 3
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 3
Paczkomaty InPost 13.99
Kurier 14.5
Paczkomaty InPost (Pobranie) 16.9
Kurier (Pobranie) 17.5
Dostępność Brak towaru
Waga 5 kg
Zostaw telefon

Brytfanna żeliwna 30cm / 4.0L firmy BERLINGER HAUS Strong Mold (super ciężka)
Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie tak aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę.
Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze (metodą Preseason)
Powierzchnia została dodatkowo oksydowana co zmniejsza podatność na rdzewienie.
Pokrywa również w całości wykonana z żeliwa.

 

Charakterystyka produktu:

  • Brytfanna wykonana metodą ciśnieniowego odlewu płynnego żeliwa

  • specjalna powłoka wykonana metodą Preseason (powłoka utworzona z pomocą polimeryzowango tłuszczu i oleju)  w celu jak najlepszej ochrony przed przywieraniem i przypalaniem żywności
  • Odporność na zarysowania mechaniczne, uszkodzenia powłoki, zadrapania. Trwałość wpisana jest w żeliwo

  • Uchwyty żelazne zapewniają dodatkową stabilność

  • Znakomicie utrzymuje ciepło po przyrządzeniu potraw

  • Odpowiednio konserwowana ( natłuszczany ) posłuży długie lata

  • Można stosować w piekarniku i na ognisku. Przystosowany do wszystkich typów kuchenek: gazowych, elektrycznych , halogenowych oraz indukcyjnych.

  • idealna do smażeniapieczenia i duszenia

  • Nie wolno myć w zmywarce

  • Zapewnia wyjątkową wytrzymałość

  • Wymiary całkowite z uchwytami 37 x 20 x 7 cm

  • Wymiary wewmęytrzne: 30 x 20 cm
  • Waga  - ok. 4 kg

  • Pojemność - ok. 4.0L

 

Zalety:

Naczynia żeliwne doskonale magazynują ciepło co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie używania innych naczyń. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw w naczyniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią. Odpowiednio konserwowana (natłuszczana) posłuży wiele lat.

 

 

Zasady użytkowania:

  • Przed użyciem spłukać i wysuszyć.

  • Po użyciu umyć używając szczotki.

  • Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.

  • Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.

  • Nie przechowywać żywności.

  • Naczynie nie jest nierdzewne. Oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.

  

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie