• SZYNKOWAR 1.5kg TERMOMETR KLAUSBERG KB-7283

Symbol: KH-7283

Szynkowar 1.5L firmy KLAUSBERG.

80.45
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 2
Odbiór osobisty 0
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 2
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier 13.5
Paczkomaty InPost (Pobranie) 15.9
Kurier (Pobranie) 16.5
Dostępność Duża dostępność
Waga 2 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167

Zostaw telefon

Szynkowar 1.5L firmy KLAUSBERG. Pozwala na przygotowanie do ~1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku garnka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C.

Zestaw zawiera również woreczki foliowe dedykowane do szynkowara, w opakowaniu 10szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. 



Wymiary szynkowaru:

  • Średnica produktu: 10,5cm
  • Wysokość produktu: 21cm 

 

Szynkowar to doskonałe narzędzie do domowego wyrobu wędlin takich, jak szynki, golonki czy mielonki. Domowe wyroby są gwarancją niepowtarzalnego smaku oraz zdrowych składników, pozbawionych substancji chemicznych.

Obsługa szynkowaru nie jest skomplikowana:

Do szynkowaru należy włożyć dedykowany woreczek. Następnie wypełnić go ciasno mięsem do 3/4 wysokości naczynia. Na koniec zawinąć końcówkę woreczka i nałożyć górną część urządzenia, mocno dociskając. Tak przygotowany szynkowar wraz z mięsem należy umieścić w garnku wypełnionym wodą do 3/4 wysokości urządzenia. Całość należy parzyć przez 2 - 3 godziny w temperaturze 95°C. Po upływie wskazanego czasu wymagane jest schłodzenie urządzenia, odstawienie go do lodówki na minimum 8 godzin. Po upływie tego czasu można delektować się smakiem pysznej, domowej wędliny. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie