• OPIEKACZ DO CIASTEK / ORZESZKÓW FORMA 24 szt. ZILNER ZL-110

Symbol: ZL-110

Opiekacz / Elektryczna forma do pieczenia ciastek w kształcie orzechów włoskich - 24 sztuki. 

99.65
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1 - 3 dni
Cena przesyłki 2
Odbiór osobisty 0
Etykieta wlasna (tylko dla sklepów) 2
Paczkomaty InPost 10.9
Paczkomaty InPost (Pobranie) 12.49
Kurier 13.5
Kurier (Pobranie) 16.5
Dostępność Średnia dostępność
Waga 3 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 888 588 167

Zostaw telefon

Elektryczna forma do pieczenia ciastek w kształcie orzechów włoskich - 24 sztuki. 
Wykonano ją ze specjalnego stopu metalu pokrytego powłoką teflonową zapobiegającą przywieraniu.
Pokrywa z zatrzaskiem.
Lampki kontrolne zasilania i pracy.
Jednorazowo można wypiekać  24 ciasteczka-orzeszki.



SPECYFIKACJA:


- Termostat automatycznie regulujący temperaturę
- Obudowa z tworzywa sztucznego z izolacją termiczną
- Element grzejny pokryte teflonową powłoką zabezpieczającą przed przywieraniem
- Kolory: Biały
- Moc: 1400W
- Zasilanie: 220-240V/50Hz
- Lampki kontrolne (zasilanie i termostat)
- Podstawa antypoślizgowa.
- Instrukcja po polsku.

 

Przepis na ciasteczka/orzeszki:


Ciasto:

4 szklanki mąki
3 szklanki cukru
1 rozpuszczone masło
2 jajka
1 żółtko
1 łyżeczki sody
2 łyżki kwaśnej śmietany
specjalna patelnia lub elektryczny opiekacz do orzeszków

Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej 1cm średnicy. Patelnię rozgrzewamy, pierwszy raz smarujemy dołeczki pędzelkiem niewielką ilością oleju. Do gorącej patelni lub opiekacza, w miejsca dołeczków wrzucamy kuleczki. Zamykamy i około 30 sek. przytrzymujemy. Gdy się zarumienią należy je wyjąć. Powinny powstać równe połówki łupinek. Łupinki nie napełnione można przechowywać w woreczku przez dłuższy czas.

Masa:

1 margaryny
1 szklanki wody
3 szklanki cukru
2 łyżki kakao
2,5 szklanki mleka w proszku


Wszystkie składniki oprócz mleka w proszku należy zagotować. Wystudzoną masę mieszamy łyżką z 2 i 1 szklanki mleka w proszku (nie może być granulowane!). Czekamy chwilę, aż masa lekko stężeje. Połówki orzeszków napełniamy masą i składamy.

 

 

Możliwy efekt: 

 

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie